0 0
Κατσικάκι με Σιουφιχτά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό κατσίκι ή αρνάκι, κομμένο σε μικρές μερίδες
50-70 ml κρέμα βαλσαμικό με φρέσκο πορτοκάλι προαιρετικά ή χυμό πορτοκαλιού κατά βούληση
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ξερά κρεμμύδια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι κρητικό μαρουβά ή μπρούσκο
1 μικρό κομμάτι κανέλα σε ξύλο
2-3 γαρύφαλλα
4-5 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο νερό ή ζωμό κότας
500 γρ. σιουφιχτά μακαρόνια ή στριφτά

Κατσικάκι με Σιουφιχτά

και κρεμα βαλσαμικο πορτοκαλι

Κουζίνα:

γεμάτο γεύσεις

  • 01ω 15'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Φαγητό πειρασμός, οικογενειακό, κυριακάτικο και όχι μόνο.

(Visited 384 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Ροδίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνουν διάφανα.

2
Τέλος

Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά κατά το ήμισυ.

3
Τέλος

Βάζουμε τα μπαχαρικά προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό ίσα να μισοσκεπάζει το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα.

4
Τέλος

Σβήνοντας το φαγητό προσθέτουμε 50 με 70 γρ. από την κρέμα βαλσαμικό πορτοκάλι και ανακατεύουμε ελαφρώς να δώσει την γεύση της σε όλο το φαγητό.

5
Τέλος

Σερβίρουμε με τα σιουφιχτά μακαρόνια και τριμμένο κρητικό ξερό ανθότυρο.

προηγούμενο
Σαλάτα με ψαρονέφρι
επόμενο
Κολοκυθάκια γεμιστά, αυγολέμονο
προηγούμενο
Σαλάτα με ψαρονέφρι
επόμενο
Κολοκυθάκια γεμιστά, αυγολέμονο