Υλικά
-
1 κιλό κατσίκι ή αρνάκι, κομμένο σε μικρές μερίδες
-
50-70 ml κρέμα βαλσαμικό με φρέσκο πορτοκάλι προαιρετικά ή χυμό πορτοκαλιού κατά βούληση
-
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
2 ξερά κρεμμύδια
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 ποτήρι κρητικό μαρουβά ή μπρούσκο
-
1 μικρό κομμάτι κανέλα σε ξύλο
-
2-3 γαρύφαλλα
-
4-5 κόκκους μπαχάρι
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
λίγο νερό ή ζωμό κότας
-
500 γρ. σιουφιχτά μακαρόνια ή στριφτά
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Ροδίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνουν διάφανα. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά κατά το ήμισυ. |
3
Τέλος
|
Βάζουμε τα μπαχαρικά προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό ίσα να μισοσκεπάζει το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα. |
4
Τέλος
|
Σβήνοντας το φαγητό προσθέτουμε 50 με 70 γρ. από την κρέμα βαλσαμικό πορτοκάλι και ανακατεύουμε ελαφρώς να δώσει την γεύση της σε όλο το φαγητό. |
5
Τέλος
|
Σερβίρουμε με τα σιουφιχτά μακαρόνια και τριμμένο κρητικό ξερό ανθότυρο. |