Υλικά
-
7 καρότα
-
2 κολοκύθια
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
1 αυγό
-
1 φλιτζ. του τσαγιού τριμμένο παξιμάδι ή φρυγανιά
-
3/4 φλιτζ. του τσαγιού γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
-
1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό
-
αλεύρι για το τηγάνισμα
-
Αλάτι και πιπέρι
-
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
-
Υλικά για το ντιπ γιαουρτιού
-
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
1 κ.γ. τζίντζερ
-
1/2 σκελίδα σκόρδο
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Πλένετε τα καρότα, τα καθαρίζετε και τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη μαζί με τα κολοκύθια. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, τα βάζετε σε σουρωτήρι και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά. |
2
Τέλος
|
Στη συνέχεια τα στύβετε μέσα στις παλάμες σας και τα ρίχνετε σ’ ένα βαθύ μπολ. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το τρίβετε στον τρίφτη, το στύβετε και το βάζετε στο μπολ με τα κολοκυθάκια. |
3
Τέλος
|
Προσθέτετε το αυγό, το τυρί, το δυόσμο ή το μαϊντανό, τη φρυγανιά, αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. |
4
Τέλος
|
Ανακατεύετε με τα χέρια σας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ακόμη φρυγανιά. |
5
Τέλος
|
Το τοποθετείτε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα. Βάζετε σ’ ένα ρηχό πιάτο αλεύρι. |
6
Τέλος
|
Πλάθετε με το μείγμα κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους και τα αλευρώνετε. Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε μπόλικο ηλιέλαιο να κάψει. |
7
Τέλος
|
Τηγανίζετε τους καροτοκεφτέδες στο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα. |
8
Τέλος
|
Για το ντιπ γιαουρτιούΧτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα σαν αλοιφή. |
9
Τέλος
|
Τοποθετείτε τους κεφτέδες σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε χλιαρούς και γαρνίρετε με κλαδάκια δυόσμου ή μαϊντανού και το ντιπ γιαουρτιού. |