Υλικά
-
1 κιλό καλαμαράκια ή θράψαλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες ή λωρίδες
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή σε φέτες
-
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 φύλλο δάφνης
-
1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/2 ματσάκι άνηθο
-
1 ποτήρι κρασί λευκό
-
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
-
1 κ.σ. τοματοπολτό
-
½ κ.γ. ζάχαρη
-
Αλάτι και πιπέρι ανάλογα τα γούστα σας
Πληροφορίες
Εύκολο φαγάκι παραδοσιακό και φυσικά νηστίσιμο, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μπούκοβο και να το κάνετε έναν ωραιότατο μεζέ.
(Visited 16.739 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τη δάφνη το μπούκοβο εφόσον θέλουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά ακόμα. |
3
Τέλος
|
Σβήνουμε με το κρασί, και προσθέτουμε τον τοματοπολτό ,αφήνουμε να σοταριστεί λίγο μαζί με το κρασί και μετά ρίχνουμε και την ντομάτα με τη ζάχαρη, τα φρέσκα μυρωδικά το αλατοπίπερο και λίγο ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών. Βράζουμε για 20-30 λεπτά. Δεν χρειάζονται πολύ βράσιμο τα καλαμαράκια γιατί θα σας σκληρύνουν. |
4
Τέλος
|
tip: Μπορείτε εάν σας αρέσει η πιπεριά να προσθέσετε προς το τέλος λίγη πράσινη και κόκκινη. |