Υλικά
-
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
-
450 γρ. ζάχαρη
-
900 ml νερό
-
μισή πρέζα αλάτι
-
450 ml χυμός πορτοκάλι
-
75 ml χυμός λεμόνι
Πληροφορίες
Μια ωραία ιδέα για σερβίρισμα είναι να κόψουμε πορτοκάλια στην μέση, να αδειάσουμε το περιεχόμενο και να χρησιμοποιήσουμε την πορτοκαλόκουπα σαν μπολ για τη γρανίτα.
(Visited 329 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά το νερό, το αλάτι, η ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. |
2
Τέλος
|
Αφήνουμε να κρυώσει και εν συνεχεία προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Τα μεταφέρουμε σε παγωτομηχανή ή σε μεταλλικό μπόλ και στην κατάψυξη. Αναδεύουμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 3-4 ώρες . |