Υλικά
-
24 στρογγυλά φρέσκα μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
-
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
-
1 μικρή ρίζα φινόκιο ψιλοκομμένο
-
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
-
2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς σπόρια
-
50 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
-
1 κ.γ. σκόνη κόλιανδρο
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Πληροφορίες
Υπέροχα και πεντανόστιμα, γεμιστά μανιτάρια πού θα σας ενθουσιάσουν, με μία πολύ εύκολη συνταγή χωρίς δυσκολίες. Ιδανική πρόταση και για τον μπουφέ σας.
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα κρατάμε για τη γέμιση. |
2
Τέλος
|
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κεφάλια των μανιταριών, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε. |
3
Τέλος
|
Μόλις σοτάρουμε, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα ή πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και να φύγει η μεγάλη ποσότητα λαδιού. |
4
Τέλος
|
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το φινόκιο, τα κοτσάνια από τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και το πράσο για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. |
5
Τέλος
|
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο. |
6
Τέλος
|
Ανακατεύουμε με το τυρί και το σύγκλινο μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες. |
7
Τέλος
|
Γεμίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για περίπου 10 λεπτά. |