Υλικά
-
300 γρ. λευκά φασόλια ξερά (Αγρόκτημα Αντωνόπουλου)
-
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-
1/2 άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
Αλάτι και πιπέρι
-
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
-
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
Ελιές για το σερβίρισμα
Πληροφορίες
Η λέξη πιαζ (beyaz) σημαίνει λευκό και προέρχεται και αυτή, όπως τόσες άλλες απ τη γειτονική μας Τουρκία και χαρακτηρίζει ακριβώς το ότι τα φασόλια τρώγονται μαγειρεμένα λευκά.
Βήματα
1
Τέλος
|
Μουλιάστε τα φασόλια από το περασμένο βράδυ σε μπόλικο κρύο νερό. |
2
Τέλος
|
Στραγγίξτε και βάλτε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. |
3
Τέλος
|
Βάλτε τα αφού κρυώσουν σε μια σαλατιέρα. Συμπληρώστε και τα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώστε. |
4
Τέλος
|
Προσθέστε τις ελιές ή σερβίρετε δίπλα και τέλος ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξερό κρεμμύδι. |
5
Τέλος
|
Λίγο πριν σερβίρετε χτυπήστε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο με το λεμόνι και τη μουστάρδα και περιχύστε τα φασόλια. |