0 0
Εκλέρ με Nutella

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για τα σου
100 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αυγά, συν 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
Για την κρέμα πατισερί
1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά
100 γρ. κορν φλάουρ
6 κρόκους αυγών
270 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
100 γρ. βούτυρο

Εκλέρ με Nutella

και βανιλια

Κουζίνα:

διαφορετικο...

  • 45'
  • Για 8
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για τα σου

  • Για την κρέμα πατισερί

Πληροφορίες

Share

Άλλη μια διαφορετική πρόταση  για ένα απο τα διαχρονικά αγαπημένα σας γλυκά.

(Visited 580 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Για τα σου

Φέρτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και 1 φλιτζάνι νερό σε βράση σε μια μέτρια κατσαρόλα. Αφαιρέστε το και αφήστε το στην άκρη.

2
Τέλος

Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε γρήγορα το αλεύρι μέσα στο μείγμα αφού το ξαναβάλετε στη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία, συνεχώς, μέχρι το μείγμα να ξεκολλά από τα τοιχώματα για περίπου 3 λεπτά.

3
Τέλος

Μεταφέρετε το μείγμα σε μίξερ με το εξάρτημα του πτερυγίου. Προσθέστε το σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό. Αυξήστε την ταχύτητα και προσθέστε τα ολόκληρα αυγά, 1 κάθε φορά, και τελειώστε με το ασπράδι.

4
Τέλος

Βάζετε τη ζύμη σε ένα κορνέ και είστε έτοιμοι να κάνετε τα σουδάκια σας και να τα ψήσετε. Προαιρετικά με ένα πινέλο απλώστε από πάνω χτυπημένο αυγό για να πάρουν ακόμα καλύτερο χρώμα.

5
Τέλος

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά και μετά χαμηλώστε στους 180 βαθμούς και ψήστε μέχρι να είναι έτοιμα, χρυσαφένια από έξω και τραγανά.

6
Τέλος

Για την κρέμα

Βάλτε σε μια κατσαρόλα 700 γρ. από το γάλα, τη βανίλια αφού έχετε αφαιρέσει τους σπόρους με ένα μαχαιράκι και ρίχνετε και τον λοβό μέσα.

7
Τέλος

Προσθέτετε όλη τη ζάχαρη αλλά δεν ανακατεύετε. Ανάβετε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνετε το μείγμα μέχρι να πάρει μία βράση.

8
Τέλος

Σε ένα μπολ βάζετε το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα 300 γρ. από το γάλα και με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά για να μην κάνει γρομπαλάκια.

9
Τέλος

Όταν βράσει το γάλα ανακατεύετε το μείγμα από το μπολ αφαιρώντας από τη φωτιά. Αφαιρέστε με ένα κουτάλι τον λοβό. Με ένα σύρμα ανακατεύετε πάρα πολύ καλά. Επιστρέφετε στη φωτιά.

10
Τέλος

Γενικά ανακατεύετε καλά συνέχεια μέχρι να πήξει. Προσπαθήστε να "ψήσετε" την κρέμα μιας και το αλεύρι πρέπει να ψηθεί για να εξαφανιστεί η γεύση του. Αυτό μπορεί να πάρει και δέκα λεπτά μαγειρέματος σε πολύ σιγανή φωτιά και συνεχές ανακάτεμα.

11
Τέλος

Τέλος αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και αυτό. Βάζετε σε ταψάκι, βάζετε μεμβράνη από πάνω να ακουμπάει στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και τη βάζετε στο ψυγείο.

12
Τέλος

Ανοίξτε προσεχτικά όπως σας βολεύει τα σου και προσθέστε μέσα την κρέμα.
Τελειώστε με την Nutella στην κορυφή των σου και απολαύστε τα.

προηγούμενο
Λάβα σοκολάτας με εσπρέσο
επόμενο
Τάρτα cheeseburger
προηγούμενο
Λάβα σοκολάτας με εσπρέσο
επόμενο
Τάρτα cheeseburger