Υλικά
-
70 γρ. μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο και επιπλέον για να διακοσμήσετε
-
60 ml εσπρέσο, αφήστε τον να κρυώσει
-
200 γρ. μπισκότα Digestive
-
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
250 ml κρέμα γάλακτος
-
400 γρ. τυρί κρέμα
-
200 γρ. ζάχαρη άχνη
-
επιπλέον κρέμα
Πληροφορίες
Εάν είστε λάτρεις του καφέ και της σοκολάτας τότε είσαστε στη σωστή συνταγή.
Βήματα
1
Τέλος
|
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και αφήνουμε να κρυώσει. Κάντε το espresso και αφήστε επισης να κρυώσει. |
2
Τέλος
|
Σε ένα τσέρκι 22 - 23 εκ. τοποθετήστε χαρτί ψησίματος. Χτυπήστε την κρέμα και φέρτε την σε μορφή σαντιγίς. Αλέστε τα μπισκότα στο blender, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και πατήστε το μείγμα στη βάση. Χρησιμοποιήστε καλύτερα το πίσω μέρος ενός κουταλιού. |
3
Τέλος
|
Χρησιμοποιώντας το ίδιο μπολ με την σαντιγί χτυπήστε το τυρί, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος μέχρι να διαλυθούν οι κρύσταλλοι της ζάχαρης. Προσθέστε τη σοκολάτα και τον espresso μέχρι να ομογενοποιηθούν . |
4
Τέλος
|
Αδειάστε πάνω στο μπισκότο. Στρώστε όμορφα το μείγμα και βάλτε στο ψυγείο. Αφήστε το τουλάχιστον 2-3 ώρες να κρυώσει και να σφίξει. Διακοσμήστε με τριμμένη σοκολάτα και σερβίρετε με σαντιγί. |