Υλικά
-
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
1 ματσάκι μαϊντανό
-
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
-
2 κ.γ. κύμινο
-
½ κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά)
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
-
½ κ.γ. σόδα
-
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
-
200 γρ. μουσκεμένα ρεβύθια
-
Ψωμάκια μπριός
-
Πιπεριές τουρσί
-
½ φλιτζάνι ξίδι από κρασί
-
½ φλιτζάνι νερό
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
8-10 μικρές πιπεριές, κομμένες σε φέτες
-
1 κ.γ. κόλιανδρο ή κύμινο (προαιρετικό)
-
1 κ.γ. σπόρους μάραθου
-
1 κ.γ. ολόκληρο πιπέρι (προαιρετικό)
-
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες (προαιρετικό)
-
Για το σερβίρισμα
-
τζατζίκι ή ταχίνι
-
πιπεριές τουρσί
-
φέτες ντομάτας
-
μαρούλι
-
τριμμένη φέτα
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάλτε σε ένα μπολ με νερό τα ρεβύθια 12 - 24 ώρες στον πάγκο (βεβαιωθείτε ότι είναι καλυμμένα με νερό). Στραγγίξτε τα πολύ καλά. Εάν είναι πολύ βρεγμένα, τα μπιφτέκια ενδέχεται να διαλυθούν. |
2
Τέλος
|
Σε έναν μπλέντερ προσθέστε όλα τα συστατικά εκτός από τα ρεβύθια και λιώστε τα. |
3
Τέλος
|
Προσθέστε σταδιακά τώρα τα ρεβύθια και ανακατέψτε κατά διαστήματα τον πάτο του μπλέντερ γιατί θα κολλάνε. |
4
Τέλος
|
Πλάστε 4 μπέργκερ και βάλτε τα σε ένα ταψάκι με λαδόκολα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. |
5
Τέλος
|
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτα. Μπορείτε επίσης να τηγανίσετε προσεχτικά τα μπιφτέκια σας. |
6
Τέλος
|
Για τις πιπεριές τουρσίΤοποθετήστε όλα τα συστατικά σε μια μικρή κατσαρόλα. Σιγοβράστε 3 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν. |
7
Τέλος
|
Για το σερβίρισμαΕτοιμάστε τα μπέργκερ σας σε φρυγανισμένα ψωμάκια, με τζατζίκι ή ταχίνι, φέτες ντομάτας, μαρούλι, πιπεριές τουρσί ή κρεμμύδια και τριμμένη φέτα. |