Υλικά
-
1 ανανά κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
-
Για την σάλτσα:
-
50 ml. νερό
-
20 γρ. ζάχαρη
-
1/2 κόκκινο τσίλι κομμένο σε φέτες
-
Μισό ματσάκι δυόσμο τα φύλλα
-
Ενα κομμάτι τζίντζερ 5 περίπου εκατοστά ξεφλουδισμένο και κομμένο
-
Χυμός από μισό λάιμ
-
6-8 φύλλα μέντας πολύ λεπτοαλεσμένα
-
1/4 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
-
Μια πρέζα θαλασσινό αλάτι
Πληροφορίες
Όχι δεν θα το φάτε με μοσχάρι αλλά ούτε με κάποιο φιλέτο ψαριού, θα το φάτε με ανανά.
(Visited 447 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Κάντε τη σάλτσα εκ των προτέρων. |
2
Τέλος
|
Φέρτε το νερό, τη ζάχαρη και το τσίλι σε βρασμό μαγειρέψτε το για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει και να πάρει την μορφή σιροπιού. |
3
Τέλος
|
Ρίξτε την καυτή σάλτσα πάνω από το τζίντζερ, δυόσμο και το λάιμ και αφήστε το να κρυώσει. Αφήστε ένα βράδυ στο ψυγείο. |
4
Τέλος
|
Κόψτε λεπτές φέτες τον ανανά, όσο πιο λεπτές μπορείτε. |
5
Τέλος
|
Περιχύνουμε τη σάλτσα ομοιόμορφα πάνω από τον ανανά και σκορπάμε την μέντα και το ρόδι για γαρνίρισμα. |
6
Τέλος
|
Πασπαλίζουμε με το αλάτι - προαιρετικά. |