• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Ingredient: ζάχαρη

Μοναστηριακός χαλβάς με συμιγδάλι

Χρόνος ψησίματος: 30'
Τον παραδοσιακό χαλβά με σιμιγδάλι έχουμε συνηθίσει να τον φτιάχνουμε με μπόλικη ζάχαρη. Αυτό όμως τον κάνει βαρύ και ανθυγιεινό, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Δοκιμάστε μια αλλιώτικη συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο,...

Σάμαλι

Χρόνος ψησίματος: 01ω 00'
Κουζίνα:
Το Σάμαλι, όπως και ο Μπαμπάς είναι γλυκά της Συρίας. Η Δαμασκός ήταν γνωστή για τα αρωματικά τριαντάφυλλα, τα ρόδα της Δαμασκού, που έδιναν το φημισμένο ροδόνερο. Το σάμαλι μοσχοβολούσε...

Ρολά κανέλας (Cinnamon rolls)

Ρολά κανέλας ή αλλιώς cinnamon rolls, έχουν μπεί για τα καλά στην  ζωή μας και όχι  άδικα, είναι λίγο μπελάς αλλά το αποτέλεσμα θα σας κάνει να το ξεχάσετε μιας...

Τάρτα μήλου με αλμυρή καραμέλα

Είναι όσο τραγανές πρέπει και μέσα στην φωλιά τους κρύβονται ζουμερές φέτες μήλου με κανέλα. Όταν πέσει η αλμυρή καραμέλα και λιώσει το παγωτό δεν αντιστέκεται κανείς