Υλικά
-
2 μεγάλα λουκάνικα χωριάτικα κομμένα στα δύο
-
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
-
1/3 φλιτζανιού άσπρο κρασί
-
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
-
1 κ.γ. μουστάρδα
-
1 κ.σ. φυλλαράκια δενδρολίβανου
Πληροφορίες
Ένας μεζές για κάθε περίσταση, κρασομεζές αλλά και μπυρομεζές.
Βήματα
1
Τέλος
|
Χαράζουμε μερικές φορές τα λουκάνικα. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού την μουστάρδα και τα μισά φυλλαράκια δενδρολίβανου. Βάζουμε τα λουκάνικα σε ένα μικρό πυρέξ και προσθέτουμε τη μαρινάτα από το μπολ. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε όλο το βράδυ. |
3
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. |
4
Τέλος
|
Βγάζουμε τα λουκάνικα από τη μαρινάτα, τα βάζουμε σε ένα ταψί με μισό φλιτζάνι υγρό μαρινάτας και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα από όλες τις μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. |
5
Τέλος
|
Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φυλλαράκια δενδρολίβανου και σερβίρουμε. |