Υλικά
-
2 φλιτζάνια ζάχαρη
-
2 αυγά
-
1 φλιτζάνι γιαούρτι
-
3/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
-
Ξύσμα από 3 λεμόνια
-
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
Για το σιρόπι
-
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
-
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Πληροφορίες
Με μόλις ελάχιστα υλικά απολαμβάνει όλη η οικογένεια ένα θρεπτικό και πεντανόστιμο κέικ.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί. |
3
Τέλος
|
Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 45-60 λεπτά. |
4
Τέλος
|
Όσο ψήνεται το κέικ φτιάχνουμε ένα σιρόπι ανακατεύοντας 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη |
5
Τέλος
|
Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστό τρυπάμε την επιφάνεια σε αρκετά σημεία με μια οδοντογλυφίδα και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα και σερβίρουμε. |