Υλικά
-
500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο ή πλευρώτους, καθαρισμένα και κομμένα σε λωρίδες
-
2 μεγάλα αυγά
-
3/4 φλιτζανιού μπύρα (ιδανικά μια lager)
-
3/4 φλιτζανιού αλεύρι
-
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
-
λάδι για τηγάνισμα
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Εύκολος τρόπος για να κάνεις το μανιτάρι τον τέλειο μεζέ. Σας προτείνω τα κρητικά της Culta Terra.
(Visited 1.327 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την μπύρα, τους κρόκους των αυγών, το αλεύρι, το αλάτι και τα πιπέρια. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Ενώνουμε τα δύο μείγματα φτιάχνοντας έναν χυλό. |
2
Τέλος
|
Περνάμε τα μανιτάρια από τον χυλό και στη συνέχεια τα βάζουμε προσεκτικά ένα-ένα στο τηγάνι με το καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα με λαβίδα, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. |
3
Τέλος
|
Πασπαλίζουμε χοντρό αλάτι και σερβίρουμε με μια σως της αρεσκείας μας. |