Υλικά
-
500 γρ. σπαγγέτι, πένες ή ριγκατόνι
-
15 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
-
½ φλιτζάνι ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα δύο
-
1 ½ φλιτζάνι γάλα πλήρες
-
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
2 αυγά
-
1/3 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
½ φλιτζάνι γκούντα τριμμένο
-
½ φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
-
½ φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
-
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Ετοιμάστε αυτή την μακαρονόπιτα για κάθε περίσταση, ακόμα και σε παιδικά πάρτυ.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με δύο κ.σ. λάδι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. |
2
Τέλος
|
Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα. |
3
Τέλος
|
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και φυλάμε ½ φλιτζάνι από το νερό τους. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το γκούντα και το κασέρι. |
4
Τέλος
|
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί, ρίχνουμε μέσα τα μισά μακαρόνια και απλώνουμε επάνω τους το μισό περιεχόμενο από το μπολ με το γάλα, το γιαούρτι και τα αυγά. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και σκορπίζουμε επάνω τη μισή ποσότητα από τα ντοματίνια και τις ελιές. |
5
Τέλος
|
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα ζυμαρικά και υλικά. |
6
Τέλος
|
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το ρεγκάτο και σκορπίζουμε ακανόνιστα επάνω της την κρέμα γάλακτος αραιωμένη με λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια. |
7
Τέλος
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. |
8
Τέλος
|
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο το φαγητό, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε. |