Υλικά
-
4 χοιρινές μπριζόλες
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
1/4 φλιτζανιού ξύδι βαλσάμικο
-
3 κ.σ. μέλι
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
-
1/2 κ.γ. βασιλικό ξερό
-
1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό
-
1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Σας δίνω μια διαφορετική πρόταση για να μαειρέψετε και να απολαύσετε τισ μπριζόλες σας. συνοδέψτε με ένα αρωματικό μπασμάτι ή με έναν βελούδινο πουρέ.
(Visited 2.650 times, 5 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. |
2
Τέλος
|
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι (που να μπαίνει και στον φούρνο). Ροδίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά. |
3
Τέλος
|
Μεταφέρουμε τις μπριζόλες στον φούρνο και τις ψήνουμε μέχρι να ψηθούν εσωτερικά. |
4
Τέλος
|
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά. |
5
Τέλος
|
Σερβίρουμε τις μπριζόλες περιχύνοντάς με τη σάλτσα από το κατσαρολάκι. |