Υλικά
-
1 κιλό αθερίνα
-
1 κιλό σταμναγκάθι ή ότι χόρτα σας αρέσουν, βρασμένα
-
ντοματίνια
-
Για τη σάλτσα
-
100 ml ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. γλυκό μπούκοβο ή πικάντικο
-
200 γρ. ξινομυζήθρα
-
λίγο γάλα ή νερο εάν χρειαστεί
-
1 σκελίδα σκόρδο, κοπανισμένη
Πληροφορίες
Μια συνταγή που εμπνέυστηκα σε μια από τις εκπομπές μου στη εξοχή. Έχει χαρακτήρα από την όμορφη Κρήτη μας.
(Visited 162 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε νερό με αλάτι που έχει ήδη πάρει βράση ρίχνουμε το σταμναγκάθι ή τα χορτα που έχουμε επιλέξει. |
2
Τέλος
|
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και στη συνέχεια τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, σε περίπου ένα λεπτό ρίχνουμε την ξινομυζήθρα και ανακατέυουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα. Τότε ρίχνουμε και τα χόρτα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, αλατίζουμε, προσθέτουμε όσο μπούκοβο θέλουμε και αφήνουμε στην άκρη. |
3
Τέλος
|
Βάζουμε την αθερίνα σε ένα μπωλ, την αλατίζουμε, την αλευρώνουνε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. |