0 0
Ελιόψωμο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 με 180 γρ. χλιαρό νερό
1 κ.γ. μαγιά
4 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
100 γρ. ελιές, της επιλογής σας σε φέτες

Ελιόψωμο

με ελιες ροδελα

Κουζίνα:

κάντε παιχνίδι

  • 50'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Βάλτε την  φαντασία σας και  μόλις το ετοιμάσετε φτιάξτε απο μπρουσκέτες μέχρι σάντουιτς.

(Visited 520 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βάλτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι στον κάδο του μίξερ.
Ρίξτε το νερό και ξεκινήστε το ανακάτεμα με το γάντζο για περίπου 10 λεπτά έως ότου η ζύμη γίνει μια λεία μπάλα εύπλαστη και συγκεντρωθεί γύρω από το γάντζο.

2
Τέλος

Αλείψτε ένα μπωλ με λάδι. Βάλτε τη ζύμη σε ζεστό χώρο για μια ώρα να φουσκώσει.
Έπειτα ζυμώστε για ένα λεπτό και αφήστε τη για άλλη μία ώρα να φουσκώσει.

3
Τέλος

Μετά από αυτές τις δύο ώρες χωρίστε τη ζύμη στα δύο ή στα τέσσερα και ενσωματώστε τις ελιές, κρατήστε λίγες για να διακοσμήσετε από πάνω. Ζυμώστε μέχρι οι ελιές να μπουν μέσα στη ζύμη.

4
Τέλος

Σχηματίστε μπάλες, βάλτε τις ελιές που κρατήσατε και πατήστε λίγο στην κορυφή για να τις ισιώσετε, τοποθετήστε τις σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Αφήστε να φουσκώσουν για ½ ώρα, εν τω μεταξύ προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C.

5
Τέλος

Ψήστε για μισή ώρα ή μέχρι να πάρουν ένα σκούρο καφέ χρώμα. Κλείστε το φούρνο και αφήστε τα άλλα δέκα λεπτά μέσα για να στεγνώσουν.
Κόψτε και σερβίρετε.

προηγούμενο
Γαλατόπιτα ανοιχτή
επόμενο
Εύκολη τυρόπιτα
προηγούμενο
Γαλατόπιτα ανοιχτή
επόμενο
Εύκολη τυρόπιτα