Υλικά
-
500 ml κρέμα γάλακτος λάιτ ή 200 ml κρέμα γάλακτος και 300 ml γάλα πλήρες
-
3 φύλλα ζελατίνης
-
50 γρ. ζάχαρη ψιλή
-
90 γρ. νουτέλα
-
λίγο κρύο νερό για τα φύλλα ζελατίνης
-
λίγο τριμμένο φουντούκι (προαιρετικά)
Πληροφορίες
Δεν νομίζω πως θα υπάρξει κάποιος ή κάποια που θα αντισταθεί.
Βήματα
1
Τέλος
|
προσοχηΑν χρησιμοποιήσετε μόνο κρέμα λάιτ, χρησιμοποιήστε 2,5 φύλλα ζελατίνης. Αν χρησιμοποιήσετε γάλα και κρέμα, βάλτε 3 φύλλα. |
2
Τέλος
|
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με λίγο κρύο νερό. |
3
Τέλος
|
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα (ή μόνο κρέμα). |
4
Τέλος
|
Διατηρούμε μέτρια τη φωτιά (δεν χρειάζεται να βράζει το μίγμα) και προσθέτουμε τη νουτέλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. |
5
Τέλος
|
Στύβουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει. |
6
Τέλος
|
Μοιράζουμε το μίγμα σε 6-7 μικρά μπολάκια. |
7
Τέλος
|
Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο φουντούκι ή σιρόπι σοκολάτας ή σκέτα. |