Υλικά
-
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
-
1 αυγό
-
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
-
2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένo σε νερό και στραγγισμένo ή ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
-
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
ελαιόλαδο, για το άλειμμα
-
1 ντομάτα τριμμένη
-
1 κοφτό κ.σ. αλάτι
-
1 κοφτό κ.γ. πιπέρι
Πληροφορίες
Φτιάξτε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια στη σχάρα και απολαύστε τα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. |
2
Τέλος
|
Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Τουλάχιστον 5 με 10 λεπτά. |
3
Τέλος
|
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα. |
4
Τέλος
|
Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα και σωστά. |
5
Τέλος
|
Ψήνουμε σε σχάρα, σε μέτρια φωτιά, αφού πρώτα επαλείψουμε τα μπιφτέκια μας με ελαιόλαδο. |
6
Τέλος
|
Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στη σχάρα του φούρνου μας αφού τον προθερμάνουμε στους 200 °C. |
7
Τέλος
|
σημειωσηΜπιφτέκια μεσαίου μεγέθους χρειάζονται περίπου 7 λεπτά ψησίματος στη σχάρα. |
8
Τέλος
|
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας με πατάτες τηγανιτές και με μια ωραία σαλάτα. |