Υλικά
-
3 φλυτζάνια (750ml) γάλα
-
1 φλυτζάνι (250 ml) κρέμα γάλακτος (φουλ λιπαρά)
-
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Πληροφορίες
Φτιάξτε μόνοι σας εύκολα και γρήγορα το δικό σας σπιτικό ανθότυρο και απολαύστε τον.
(Visited 3.537 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Πάρτε ένα τουλπάνι. |
2
Τέλος
|
Σε μια κατσαρόλα με βαριά βάση βάλτε το γάλα, την κρέμα και το αλάτι και φέρτε το σε βρασμό ενώ ανακατεύετε συνεχώς. |
3
Τέλος
|
Μόλις αρχίζει να φουσκώνει προσθέστε το χυμό λεμονιού και χαμηλώστε τη θερμοκρασία, αφήστε το να σιγοβράσει για 2 λεπτά. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά. |
4
Τέλος
|
Ρίξτε το στο τουλπάνι στο οποίο έχετε βάλει ένα μπωλ από κάτω και αφήστε το να σταθεί για 1 ώρα. |
5
Τέλος
|
Ξύστε το ανθότυρο από το ύφασμα και τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. |
6
Τέλος
|
Είναι πραγματικά τόσο απλό και αποδίδει ένα γευστικό και κρεμώδες τυρί. |