Υλικά
-
1 πακέτο λιγκουίνι ή σπαγγέτι
-
1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
-
2 κριθαροκουλούρες αφράτες, σπασμένες
-
4-6 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-
1 πρέζα γλυκό μπούκοβο ή πικάντικο
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Η κλασική aglio e olio με τριμμένο παξιμάδι, φουλ θρεπτική και κυρίως γρήγορη και οικονομική.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μπούκοβο, σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να απελευθερώσει τα αρώματα του. |
2
Τέλος
|
Παράλληλα βράζουμε και τα ζυμαρικά μας. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για ένα ακόμη λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε μέσα τον μαϊντανό και αλατίζουμε. |
4
Τέλος
|
Σουρώνουμε τα μακαρόνια κρατώντας λίγο από το νερό τους. Επιστρέφουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέσα το τρίμμα του παξιμαδιού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε για να αποκτήσουν την επιθυμητή υφή. |
5
Τέλος
|
Μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τριμμένο παξιμάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. |