Υλικά
-
300 - 350 γρ. λιγκουίνι ή σπαγγέτι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
6 χωριάτικα λουκάνικα, κατά προτίμηση φαρσάλων (μόνο τον κιμά χωρίς το έντερο)
-
2 1/2 φλιτζάνια αρακά νωπό ή κατεψυγμένο
-
100 ml κρέμα γάλακτος
-
1 πρεζα μπούκοβο (προαιρετικά)
-
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
-
4 κρόκοι αυγών
-
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, συν έξτρα για το σερβίρισμα
-
Θαλασσινό αλάτι κατά προτίμηση & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Έτσι όπως δεν έχετε φανταστεί την καρμπονάρα, μια διαφορετική και πιο μερακλήδικη άποψη.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και βάλτε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. |
2
Τέλος
|
Τυλίγουμε τον κιμά από τα λουκάνικα σε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. |
3
Τέλος
|
Προσθέστε τον αρακά και το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα λεπτό. Προσθέστε την κρέμα, το μαϊντανό και το μπούκοβο και αφήστε για ένα ακόμη λεπτό. |
4
Τέλος
|
Βράστε τα ζυμαρικά σε al dente. |
5
Τέλος
|
Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών και προσθέστε την παρμεζάνα. |
6
Τέλος
|
Κρατήστε περίπου 60 ml από το νερό των μακαρονιών και ρίξτε το σιγά σιγά στους κρόκους των αυγών, συνεχίστε με το τυρί και προσθέστε το λουκάνικο στη σάλτσα. Ανακατέψτε απαλά προσθέτοντας εάν χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό από τα μακαρόνια στη σάλτσα. |
7
Τέλος
|
Σερβίρετε με επιπλέον παρμεζάνα. |