Υλικά
-
χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
-
1 φύλλο δάφνης
-
2 σπόρους μπαχάρι
-
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
-
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
-
3-4 τεμ. κρεμμυδάκια φρέσκα
-
3-4 τεμ. ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
-
10 τεμ. μαύρες ελιές
-
1 1/2 κ.σ. κάπαρη
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
5 κ.σ. ξίδι
-
Χυμό από ένα λεμόνι
-
Αλάτι και πιπέρι
-
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
-
1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Πληροφορίες
Σαλάτα η οποία μπορεί να γίνει και κανονικό φαγητό αλλά και ένας υπέροχος μεζές για ούζο.
Βήματα
1
Τέλος
|
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι. |
2
Τέλος
|
Το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό, να πάρει μια βράση με το δικό του νερό και το σουρώνουμε. |
3
Τέλος
|
Βάζουμε ελάχιστο νερό στην κατσαρόλα να βράσει το χταπόδι μαζί με την δάφνη, το μπαχάρι, 3 κουταλιές ξίδι και το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει καλά το χταπόδι. |
4
Τέλος
|
Αφού βράσει και μαλακώσει το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ή σε πλοκάμια. Όσο έβραζε το χταπόδι,εμείς έχουμε βάλει τις κομμένες πατάτες να βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. |
5
Τέλος
|
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα κόβουμε σε ροδέλες, ξαλμυρίζουμε λίγο την κάπαρη και ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια. |
6
Τέλος
|
Τοποθετούμε σε μια πιατέλα το χταπόδι, τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, την κάπαρη, τα αγγουράκια και τις ελιές. |
7
Τέλος
|
Χτυπάμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο ξύδι, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα ,το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι και περιχύνουμε την σαλάτα μας. |
8
Τέλος
|
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, πασπαλίζουμε την σαλάτα και σερβίρουμε. |