Υλικά
-
1 μπαγιάτικο ψωμί με μπόλικη ψίχα χωρίς την κόρα
-
3 σκελίδες σκόρδο ή εάν τη θέλετε περισσότερο δυνατή παραπάνω
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
2-4 κ.σ. ξίδι
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
1 φλ. καρύδια , ψιλοκομμένα
-
Πληροφορίες
Την έχουμε συνδυάσει με τον μπακαλιάρο και όχι άδικα, την τρώμε όμως και με τα τηγανιτά κολοκυθάκια και όχι μόνο.
(Visited 3.320 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε νερό σ΄ένα μπολ και μουσκεύουμε το ψωμί. Στην συνέχεια το σφίγγουμε με τις παλάμες μας μέχρι να φύγει το περισσότερο νερό και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή του μούλτι. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια αλοιφή. Δοκιμάζουμε την γεύση και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα από κάποιο υλικό. |
3
Τέλος
|
Σερβίρουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο. |
4
Τέλος
|
Σημείωση:Η σκορδαλιά στο μούλτι γίνεται λεία σαν αλοιφή. Αν θέλετε να μοιάζει περισσότερο με πολτό και όχι εντελώς λεία, χτυπήστε την στο μίξερ ή ακόμα και σε γουδί. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και 1/2 φλιντζάνι καρύδι χοντροσπασμένο στο μπλέντερ . |