Υλικά
-
1 κιλό περίπου παντζάρια βρασμένα ή ψημένα στο φούρνο
-
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
-
100 γρ. καρύδια , ψιλοκομμένα
-
2 -3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
1 κ.σ. λευκό ξίδι
-
ελαιόλαδο
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Λίγο άνηθο (προαιρετικά)
Πληροφορίες
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την παντζαροσαλάτα με ψητά παντζάρια και όχι βρασμένα και ίσως να μην τα ξαναβράσετε άλλη φορά.
(Visited 3.050 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Τρίβουμε τα παντζάρια με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ή εναλλακτικά τα βράζουμε. |
2
Τέλος
|
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και τα περνάμε από το χοντρό μέρος του τρίφτη. |
3
Τέλος
|
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο και το ξίδι. Προσθέτουμε τα παντζάρια και τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. |
4
Τέλος
|
Προσθέτουμε αλάτι και σπασμένο πιπέρι και σερβίρουμε εάν θέλουμε με λίγο άνηθο . |