Υλικά
- 
                                          Για ένα κιλό μπακαλιάρο
- 
                                          Κουρκούτι μπύρας
- 
                                          2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 
                                          1 φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα
- 
                                          1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 
                                          Κουρκούτι ούζου
- 
                                          2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 
                                          1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 
                                          1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 
                                          3-4 κουταλιές της σούπας Ούζο
Πληροφορίες
Η 25η Μαρτίου είναι η εθνική και θρησκευτική γιορτή αλλά και η γιορτή του μπακαλιάρου ταυτόχρονα, που έχει την τιμητική του. Βέβαια είναι ένας μεζές που κάλλιστα τρώγεται σε κάθε εποχή και ταιριάζει απίστευτα με μια παγωμένη ρετσίνα.
Βήματα
| 1 Τέλος | Για το κουρκούτι μπύραςΔιαλύεται μέσα στην μπύρα το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα (χυλός). | 
| 2 Τέλος | Για το κουρκούτι ούζουΔιαλύεται μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα. | 
| 3 Τέλος | Για το τηγάνισμαΒουτάμε τα κομμάτια του ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου στο κουρκούτι που έχουμε επιλέξει να φτιάξουμε και τηγανίζουμε σε μέτριο έως καυτό ελαιόλαδο . Τηγανίζουμε ανακατεύοντας με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να πάρουν ωραίο χρωμα και να γίνουν τραγανά . | 
 
      

 
                 
                
