Υλικά
-
1 κοτόπουλο καλά καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
-
8 πατάτες
-
Για τη μαρινάδα
-
½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
-
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
-
1 κ.σ. τριμμένο θυμάρι
-
1 κ.σ. τριμμένο θρούμπι
-
½ κ.σ. πάπρικα
-
Ξύσμα από 2 λεμόνια
-
2 λεμόνια καθαρισμένα από τη φλούδα και κομμένα σε κομματάκια
-
1 φλιτζάνι νερό
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Το απόλυτο οικογενειακό κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες με μια άλλη μαγειρική οπτική. Βάλτε το στην μαρινάδα του ψήστε το σωστά και θα με θυμηθείτε.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ή σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 1 με 3 ώρες να μαριναριστεί το κοτόπουλο. |
3
Τέλος
|
Απλώνουμε τις πατάτες και το κοτόπουλο σε ένα ταψί και περιχύνουμε με τα 2/3 της μαρινάδας. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη αλατοπίπερο και θρούμπι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο (μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε γάστρα) και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά. Ενδιάμεσα προσθέτουμε αν δούμε ότι χρειάζεται τη μαρινάδα που περίσσεψε. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμη, γυρίζοντας μια φορά το κοτόπουλο, μέχρι οι πατάτες και το κοτόπουλο να αποκτήσουν ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. |
4
Τέλος
|
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε με μια δροσερή σαλάτα και μπόλικο ψωμί. |