Υλικά
-
500 γρ. σπαγγέτι
-
500 γρ. γαρίδες
-
500 γρ. φρέσκα μύδια με κέλυφος
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-
6 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 με 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
-
αλάτι
-
Φρέσκο βασιλικό
Πληροφορίες
Το συγκεκριμένο πιάτο εκτός απο μια πεντανόστιμη νηστίσιμη επιλογή όταν το δοκιμάσετε θα το αναζητάτε όχι μόνο το καλοκαίρι μιας και είναι δροσερό αλλά σχεδόν όλο το χρόνο μιας και απολαμβάνεις την καθαρή γεύση των θαλασσινών.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βράζω τα σπαγγέτι 2 με 3 λεπτά λιγότερο απο την ώρα που αναγράφεται στην συσκευασία ,τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με λάδι. |
2
Τέλος
|
Στη συνέχεια βράζουμε σε αλατισμένο νερό 2 με 3 λεπτά τις γαρίδες τις κρυώνουμε και τις καθαρίζουμε. Αχνίζουμε τα μύδια μέχρι να ανοίξουν και όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. |
3
Τέλος
|
Ανακατεύουμε το μπαλσάμικο με το βασιλικό και το ελαιόλαδο λίγη απο την παρμεζάνα το σκόρδο και περιχύνουμε το ντρέσινγκ στα σπαγγέτι . |
4
Τέλος
|
Ανακατεύουμε μαζί με τα θαλασσινά σερβίρουμε και εάν θέλουμε προσθέτουμε βασιλικό και παρμεζάνα. |