Υλικά
-
¾ φλ. (180ml) λιωμένη μαργαρίνη
-
2 αυγά
-
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
-
¼ φλ. (60 ml) χυμό λεμονιού
-
1 φλ. (280γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
-
1¾ ποτήρια (385γρ.) ζάχαρη άχνη
-
2 φλ. (300γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 κ.γ. φύλλα θυμαριού
-
Για το γλάσο λεμονιού :
-
1 φλ. (160 γρ.) ζάχαρη άχνη
-
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
1-3 κ.γ. χλιαρό νερό
Πληροφορίες
Διαφορετικά, αφράτα και γεμάτα δροσιά και φρεσκάδα, κάντε τα δικά σας και μοιράστε την συνταγή σε φίλους και γνωστούς.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160ºC . |
2
Τέλος
|
Ανακατεύουμε την μαργάρινη , τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. |
3
Τέλος
|
Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. |
4
Τέλος
|
Βάλτε το μείγμα σε μπολάκια ή στον δίσκο που βάζουμε τα μάφινς. |
5
Τέλος
|
Ψήστε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να έχουν ελαστική υφή. |
6
Τέλος
|
Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν και στη συνέχεια, αφαιρέστε και αναποδογυρίστε. |
7
Τέλος
|
Για να κάνετε το γλάσο λεμονιού:Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο μέχρι να πάρετε μια λεία συνοχή. |
8
Τέλος
|
Περιχύνουμε το γλάσο πάνω από τις κορυφές των κέικ. |
9
Τέλος
|
Πασπαλίζουμε πάνω τα φύλλα του θυμαριού, έτσι ώστε να κολλήσουν στο γλάσο. |
10
Τέλος
|
Αφήστε το γλάσο να σκληρύνει και στη συνέχεια τσακίστε τα. |