Υλικά
-
Για την πραλίνα :
-
½ φλιτζάνι ζάχαρη
-
¼ φλιτζάνι ανάμεικτους σπόρους (κολοκύθα, ηλιόσπορους, σουσάμι)
-
Για τη σάλτσα :
-
½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
-
1 κ.σ. ξύδι απο λευκό κρασί
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Για τη Σαλάτα:
-
400 γρ. πράσινα λαχανικά της αρεσκείας σας
-
5 ραπανάκια πολύ ψιλοκομμένα
-
3-4 αγγούρια Κνωσού (τα μικρά)ψιλοκομμένα
-
2-3 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
60 γρ. κατσικίσιο τυρί
Πληροφορίες
Εκτός από τις κοινές ημέρες που θα επιλέξετε να την κάνετε, θα σας πρότεινα να την σερβίρετε σε γιορτινό τραπέζι, ή σε ένα επίσημο δείπνο. Επιβάλλεται.
Βήματα
1
Τέλος
|
Για να φτιάξετε την πραλίνα βάλτε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και μέχρι να λιώσει ή ανακατέψτε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά |
2
Τέλος
|
Κατεβαστε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τους σπόρους. Αδειάστε επάνω σε ένα ταψί με χαρτί σιλικόνης ή λαδόκολλα, και απλώστε να γίνει ένα λεπτό στρώμα. |
3
Τέλος
|
Για να γίνει η σάλτσα προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό βάζο και ανακινείτε ζωηρά μέχρι να ομογενοποιηθούν. |
4
Τέλος
|
Όταν είστε έτοιμοι συνθέστε τη σαλάτα σε μια επίπεδη πιατέλα και στη συνέχεια κόψτε το τυρί και αυτό ομοιόμορφα γύρω. Σπάστε την πραλίνα πάνω από τη σαλάτα. |
5
Τέλος
|
Προσθέστε την σάλτσα και σερβίρετε. |