Υλικά
-
4 φιλέτα σολομού με το δέρμα
-
3 φλ. ισχυρό αρωματικό κόκκινο τσάι Rooibos
-
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
-
1/4 φλ. μέλι
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Λαδόξιδο:
-
1 ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
-
1 κ.γ. μέλι
-
1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. ξύδι απο λευκό κρασί
-
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
-
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
αλάτι κατά βούληση
Πληροφορίες
Φτιάξτε ένα απολαυστικό πιάτο με πρωταγωνιστές το σολομός, τη γεύση και τα ω-3 λιπαρά, που ωφελούν τη μνήμη και την καρδιά σας, και το κόκκινο τσάι Rooibos. Το συγκεκριμένο περιέχει ελάχιστες τανίνες πράγμα που το καθιστά ασφαλές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης η και μετά εάν προτιμήσετε να το πιείτε.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ετοιμάζουμε το τσάι και στη συνέχεια προσθέστε το σε ένα κατσαρολάκι ή σε ένα τηγάνι μαζί με το λεμόνι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Φέρτε το να σιγοβράζει. |
2
Τέλος
|
Προσθέστε το σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω και αφήστε το να σιγοβράσει για 5-8 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. |
3
Τέλος
|
Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ελέγξετε αν έχει ψηθεί καλά. |
4
Τέλος
|
Αφαιρέστε το σολομό με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας. |
5
Τέλος
|
Κάντε τη βινεγκρέτ τοποθετώντας όλα τα συστατικά σε ένα βάζο και κουνώντας δυνατά μέχρι να πήξει η σάλτσα. |
6
Τέλος
|
Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από το ζεστό ψάρι και σερβίρετε με φρέσκα σπαράγγια και πράσινη σαλάτα της επιλογής σας. |