Υλικά
-
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1/2 φλ. τσαγιού ψίχα ψωμιού
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1/4 κ.γ. ξερή ρίγανη
-
1/2 κ.γ. θυμάρι
-
2 αυγά
-
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
-
790 ml. συσκευασία ντομάτα στόν τρίφτη
Πληροφορίες
Υπάρχει άνθρωπος που δεν αγαπάει τα κεφτεδάκια; Ξεχάστε το τηγάνι γιατί τα κεφτεδάκια μας δεν είναι τηγανητά αλλά στην κατσαρόλα. Μία άλλη υγιεινή αλλά πεντανόστιμη και μερακλίδικη εκδοχή.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ τον κιμά και προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού, το κρεμμύδι, τα αυγά, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. |
2
Τέλος
|
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε στην άκρη. |
3
Τέλος
|
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τις ντομάτες και τις ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά ώστε να μην κολλήσουν. |
4
Τέλος
|
Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. |
5
Τέλος
|
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν εντελώς από τη σάλτσα. |
6
Τέλος
|
Κλέινουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τα κεφτεδάκια να σιγοβράσουν για 30-40 λεπτά μέχρι να γίνουν. |
7
Τέλος
|
Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και σερβίρουμε. |