1 0
Vanille-Amaretto-Kipferln(Γερμανικοί κουραμπιέδες)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

275 γρ. αλεύρι
50 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα (χωρίς δέρμα)
50 γρ. αλεσμένα φουντούκια
75 γρ. ζάχαρη
5 φακελάκια ζάχαρη βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. κρύο βούτυρο
1 κ.σ. αμαρέτο ή κονιάκ
2 αυγά (τους κρόκους)
λίγο αλεύρι
ζάχαρη άχνη
λαδόκολλα

Vanille-Amaretto-Kipferln(Γερμανικοί κουραμπιέδες)

με φουντουκια και αμυγδαλα

διαφορετικοί...

  • 01ω 10'
  • Για 30
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Λέγεται ότι τα Vanillekipferl πήραν το σχήμα τους από την ημισέληνο της τουρκικής σημαίας. Το 1683 η Βιέννη, πολιορκείται από τους Τούρκους. Τον τουρκικό στρατό ακολουθούσαν πάντα περίπου 5.000 λαγουμιτζήδες, αφού η τακτική, ήταν να σκάβουν λαγούμια κάτω από τα τείχη των πόλεων και στη συνέχεια να τα ανατινάζουν.
Οι λαγουμιτζήδες που έπιασαν δουλειά έξω από τη Βιέννη, υπολόγισαν «χωρίς τον αρτοποιό». Οι αυστριακοί φουρνάρηδες που δούλευαν τα ξημερώματα, άκουσαν τις αξίνες των Τούρκων να πλησιάζουν και αμέσως ειδοποίησαν τον αυστριακό στρατό για την επικείμενη εισβολή, σώζοντας έτσι την πόλη τους.

(Visited 149 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Ζυμώστε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τη ζάχαρη, 1 πακέτο ζάχαρη βανίλιας, 1 πρέζα αλάτι, βούτυρο σε κομμάτια, αμάρετο και κρόκους αυγού πρώτα με το άγκιστρο ζύμης του μίξερ και στη συνέχεια για λίγο με τα χέρια σας μέχρι να γίνει λείο.

2
Τέλος

Τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα.

3
Τέλος

Κόψτε δύο κομμάτια λαδόκολλα. Φτιάξτε τη ζύμη σε δύο ρολά περίπου 30 εκ. το καθένα, δουλέψτε τη με λίγο αλεύρι αν χρειαστεί.

4
Τέλος

Κόψτε περίπου 30 κομμάτια και δώστε στο καθένα σχήμα σαν κρουασάν.

5
Τέλος

Τοποθετήστε τα πάνω σε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις ή 175 στον αέρα. ψήστε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

6
Τέλος

Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε με 4 φακελάκια ζάχαρης βανίλιας. Βγάλτε από το φούρνο και κυλήστε τα πάνω στη ζάχαρη να κολλήσει. Αφήστε να κρυώσουν.

προηγούμενο
Πρασομανιταροτηγανιά
επόμενο
Ασουρέ (βαρβάρα)
προηγούμενο
Πρασομανιταροτηγανιά
επόμενο
Ασουρέ (βαρβάρα)