0 0
Τιραμισού

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

375 γρ. τυρί κρέμα, τύπου φιλαδέλφεια (σε θερμοκρασία δωματίου)
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
110 γρ. αμαρέτο ή κονιάκ
75 ml καφέ εσπρέσσο
450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
225 ml καφέ εσπρέσσο δυνατό, για να βουτήξουμε τα μπισκότα
50 γρ. κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
36 σαβαγιάρ
λίγο κακάο σκόνη, για το πασπάλισμα
λίγη σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη

Τιραμισού

με εσπρεσσο

Κουζίνα:

ανεβασέ με...

  • 30'
  • Για 12
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ένα από τα διασημότερα ιταλικά γλυκά έχει καταφέρει να κατακτήσει τον κόσμο, χάρη στην ιδιαίτερη γεύση του που συνδυάζει άψογα τον καφέ και την κρέμα μασκαρπόνε.
Το παράξενο όνομα του τιραμισού στα ιταλικά σημαίνει «ανέβασέ με ψηλά» (tira mi su) και πιθανότατα να υποδηλώνει την υψηλή περιετικότητά της σε ενέργεια και καφεΐνη, χάρη στην ισχυρή δόση espresso, που περιέχει και μπορεί να μας κρατήσει μόνο χαρούμενους και ζωντανούς.

(Visited 5.990 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αμαρέτο ή το κονιάκ, τον καφέ και χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

2
Τέλος

Με μία σπάτουλα μαζεύουμε ότι έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου μας και χτυπάμε ξανά μέχρι να σφίξει το μείγμα.

3
Τέλος

Προσθέτουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να πάρει τη μορφή γιαουρτιού. Μόλις είναι έτοιμη αφαιρούμε από τον κάδο και αφήνουμε στην άκρη.

4
Τέλος

Σε ένα μπολ βάζουμε τον καυτό καφέ, προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

5
Τέλος

Παίρνουμε ένα σαβαγιάρ, από την μεριά της ζάχαρης, το βουτάμε στιγμιαία στον καφέ και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι (20×30 εκ.). Επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της βάσης (18 σαβαγιάρ). Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα.

6
Τέλος

Παίρνουμε πάλι ένα σαβαγιάρ, από την μεριά της ζάχαρης, το βουτάμε στιγμιαία στον καφέ και στρώνουμε από πάνω κάθετα στα προηγούμενα.
Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα σαβαγιάρ (18 σαβαγιάρ) και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

7
Τέλος

Βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες να δέσει το γλυκό μας (ιδανικά ένα ολόκληρο βράδυ ). Αφαιρούμε από το ψυγείο και πασπαλίζουμε με κακάο την τελευταία στιγμή και ξύσμα μαύρης σοκολάτας κουβερτούρα και κόβουμε σε κομμάτια.

προηγούμενο
Μπακλαβάς
επόμενο
Τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια
προηγούμενο
Μπακλαβάς
επόμενο
Τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια