Υλικά
-
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
-
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
-
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
-
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
-
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μουστάρδα σε σκόνη
-
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
λίγο πιπέρι
-
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
-
1/2 κρεμμύδι σε φέτες
-
χυμός από μισό μέτριο λεμόνι
-
πίτες
-
Για το σερβίρισμα
-
πίτες
-
ντοματούλες σε φέτες
-
κρεμμύδια σε φέτες
-
μαϊντανός
Πληροφορίες
Είστε σε δίαιτα και σας μύρισε γύρος;… τρέξτε γρήγορα ,ψωνίστε και φάτε το δικός σας σπιτικό ,”υγιεινό βρώμικο”
Βήματα
1
Τέλος
|
Αφού κόψουμε τo κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες το βάζουμε σε σουρωτήρι και το πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Το αφήνουμε λίγο στην άκρη να στραγγίσει μέχρι να ετοιμάσουμε τα μπαχαρικά μας. Σε ένα γυάλινο ή πλαστικό μπολ βάζουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το κύμινο, την πάπρικα, την ρίγανη, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, τα σκόρδα, το κρεμμύδι και το χυμό από 1/2 λεμόνι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά να αλειφθεί καλά το κοτόπουλο από όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο από 15 λεπτά έως 2 ώρες. |
2
Τέλος
|
Όταν είμαστε έτοιμοι για μαγείρεμα βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι, δε βγάζουμε τίποτα. Ανακατεύουμε σταδιακά και μόλις αλλάξει χρώμα το κοτόπουλο δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να κάνει λίγο κρούστα η κάτω πλευρά και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για άλλα 5-7 λεπτά ώσπου το κοτόπουλο να μαγειρευτεί καλά, ανακατεύοντας που και που, σβήνουμε την εστία και αποσύρουμε από τη φωτιά. |
3
Τέλος
|
Προτιμώ το δικό μου σχετικά απλό με ντομάτα και κρεμμύδι αλλά το μπουμπουνίζω λιγάκι στο καυτερό. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια σώς με 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 1 κουταλιά γιαούρτι, 1 κουταλάκι μουστάρδα, αλάτι και 1/3 κουταλάκι ζάχαρη. |