Υλικά
-
150 γρ. φρέσκα σύκα, χωρίς τα κοτσάνια
-
1 κ.σ. μέλι
-
Για το παγωτό:
-
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-
2 ελευθέρας βοσκής κρόκοι αυγού
-
1 πρέζα αλάτι
-
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Πληροφορίες
Νόστιμο παγωτό με σύκα και μέλι, κάνοντας μια γρήγορη φουρνιστή μαρμελάδα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. |
2
Τέλος
|
Κάντε ένα σταυρό μέσα από τις κορυφές των σύκων και πιέστε ελαφρά, έτσι ώστε να τα ανοίξετε σαν ένα λουλούδι, περίπου το ένα τέταρτο. Περιχύνουμε το μέλι στη μέση του καθενός από τα σύκα. Τοποθετήστε αυτά σε ένα μικρο ταψάκι και βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε για 15 - 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. |
3
Τέλος
|
Αφαιρέστε και αφήστε τα να κρυώσουν. |
4
Τέλος
|
Χτυπήστε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μαζί για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. |
5
Τέλος
|
Προσθέστε το αλάτι, κρέμα και τη βανίλια και χτυπήστε για αλλά 4 - 5 λεπτά. |
6
Τέλος
|
Ρίξτε σε μια μηχανή παγωτού και δουλέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. |
7
Τέλος
|
Δουλεύοντας γρήγορα, ρίξτε το μισό παγωτό σε ένα μεταλλικό δοχείο το οποίο το έχετε παγώσει και ισιώστε το παγωτό. Προσθέστε το μισό σύκο και χρησιμοποιώντας ένα σουβλάκι ανακατέψτε μέσα στο παγωτό. Προσθέστε το υπόλοιπο παγωτό βανίλια και επαναλάβετε με την υπόλοιπη μαρμελάδα σύκο . Καλύψτε με μεμβράνη βάλτε το καπάκι και παγώστε. |
8
Τέλος
|
* Για να κάνετε το παγωτό χωρίς μηχανή παγωτού - απλά ρίξτε το μείγμα του παγωτού σε μια μεγάλη τσάντα ziploc και προσπαθήστε να αφαιρέσετε τον αέρα. Παγώστε το και μετά βγάλτε και σπάστε σε κομμάτια, ρίξτε το σε ένα κάδο ενός μπλέντερ και πάρτε μια λεία κρέμα. Προσθέστε σε ένα μεταλλικό μπολ παγωτού και βάλτε το πάλι στον καταψύκτη. |
9
Τέλος
|
|