Υλικά
-
500 γρ χωριάτικα λουκάνικα Φαρσάλων, κομμένα σε ροδέλες
-
6 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
-
3 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες ή 200 γρ. χυμό
-
1 πρέζα μπούκοβο ή πάπρικα, προαιρετικά
-
ελαιόλαδο
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Σας δίνω την αληθινή και την παραδοσιακή συνταγή για σπετζοφάι.
(Visited 608 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ή σε ένα τηγάνι, βάζουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες, με λίγο ελαιόλαδο και το ροδίζουμε και από τις δύο μεριές. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. |
2
Τέλος
|
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι και τις πιπεριές. Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε τη ντομάτα, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε το σπετζοφάι ζεστό η και κρύο. |