Υλικά
-
800 γρ. σπανάκι φρέσκο
-
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
-
4 αυγά
-
300 γρ. τυρί φέτα
-
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Το σπανακόρυζο διαφορετικό, στο φούρνο με αυγά και μυρωδικά.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και το σπανάκι χοντροκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το σπανάκι να βγάλει τα υγρά του και να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. |
2
Τέλος
|
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτουμε το ρύζι, 2 φλιτζάνια βραστό νερό και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στον φούρνο για 18-20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει με ελάχιστα υγρά. |
3
Τέλος
|
Όταν το σπανακόρυζο έχει πήξει, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, κάνουμε με μια κουτάλα 4 λακκούβες στο σπανακόρυζο και σπάμε από ένα αυγό στην κάθε μια. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο μέχρι να ψηθούν τα αυγά. |
4
Τέλος
|
Μόλις τα αυγά είναι έτοιμα πασπαλίζουμε με τη φέτα που την έχουμε θρυμματίσει με τα δάχτυλα και γυρίζουμε για 3-4 λεπτά το φούρνο στο γκριλ να ροδίσει η φέτα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. |