Υλικά
-
φύλλο κρούστας φύλλο κρούστας
-
1 κιλό σπανάκι, πλυμένο, στραγγισμένο και χοντροκομμένο
-
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο, συν 1/3 φλιτζανιού για άλειμμα
-
2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
-
1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
-
2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
-
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
-
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Σπανακόπιτα για όλη την οικογένεια, γρήγορη νόστιμη και φυσικά θρεπτική και υγιεινή.
Βήματα
1
Τέλος
|
Αρχικά μαραίνουμε το σπανάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά. Το μεταφέρουμε στο τρυπητό, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το στύβουμε καλά να βγάλει τα υγρά του. |
2
Τέλος
|
Καθαρίζουμε το τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά, να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. 'Έπειτα, προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά, τον άνηθο, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. |
3
Τέλος
|
Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, απλώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντας τα ένα-ένα, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα κι αυτά. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα. |
4
Τέλος
|
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια (όχι μέχρι κάτω) και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. |