Υλικά
-
Για 3-4 άτομα
-
100 γρ. αυγά αχινού
-
ε.π. ελαιόλαδο
-
400 γρ. λιγκουίνι
-
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
-
1 πρέζα νιφάδες τσίλι
-
θαλασσινό αλάτι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε τα αυγά αχινού μαζί με λίγο ελαιόλαδο στο μπλέντερ και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει ένα πουρές. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο. |
2
Τέλος
|
Βράζουμε καλά αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και βάζουμε 3 ή 4 μπολ σερβιρίσματος στο φούρνο, στους 80-100°C, για να ζεσταθούν. |
3
Τέλος
|
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν και συγχρόνως βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. Μόλις τα λιγκουίνι είναι σχεδόν al dente, αφαιρούμε το σκόρδο από το τηγάνι και βγάζουμε το μείγμα αχινού από το ψυγείο. |
4
Τέλος
|
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Ρίχνουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι και το κουνάμε. Έπειτα προσθέτουμε μια γερή δόση νιφάδες τσίλι. |
5
Τέλος
|
Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι, προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό από τα ζυμαρικά, καθώς και το μείγμα αχινού, ανακατεύοντας το απαλά με τα ζυμαρικά. Το επαναφέρουμε στη φωτιά για 2 δευτερόλεπτα και το απομακρύνουμε ξανά (δεν μαγειρεύουμε τους αχινούς). Η σάλτσα μας πρέπει να έχει κρεμώδη υφή- αν δεν έχει, προσθέτουμε κι άλλο νερό από τα λιγκουίνι. Όταν τα μακαρόνια δέσουν με τη σάλτσα, τα χωρίζουμε στα ζεστά μπολ. Πασπαλίζουμε με λίγο θαλασσινό αλάτι και σερβίρουμε. |