Υλικά
-
4 βουβαλίσια σουτζουκάκια (Μπόρας)
-
Για τη σάλτσα εζμέ
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-
2 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
-
1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
πάπρικα
-
αλάτι
-
1/2 κ.σ. κοκκινοπίπερο
-
1 κ.σ. λεμόνι (χυμός)
-
2 πρέζες ξερό δυόσμο
-
1 κ.γ. σουμάκ
-
2 κ.σ. πετιμέζι ή κρέμα βαλσαμικού
-
2 κ.σ. πάστα ψητής πιπεριάς
Πληροφορίες
Τα παραδοσιακά Βουβαλίσια Σουτζουκάκια ζυμώνονται από εκλεκτό κιμά, μυρωδικά, λαχανικά και βότανα και συνδυάζουν την έντονη γεύση του Βουβαλίσιου κρέατος με την γλυκιά γεύση του χοιρινού και δίνουν ένα απολαυστικό γαστρονομικό αποτέλεσμα. Σας τα προτείνουμε με μια μερακλίδικη και πικάντικη σάλτσα Έζμέ’.
(Visited 791 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Ψήνουμε στη σχάρα τα σουτζουκάκια για 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά. |
2
Τέλος
|
Φτιάχνουμε σάλτσα εζμέ για το γιαουρτλούΑνακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και παγώνουμε τη σάλτσα μία ώρα πριν σερβίρουμε. |