Υλικά
-
3 μέτριες πατάτες
-
4-5 σκελίδες σκόρδο
-
3/4 φλιτζανιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, στο μούλτι
-
3/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
-
Χυμό από 1 λεμόνι
-
αλάτι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε σε μπολ με μια τρύπια κουτάλα και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. |
2
Τέλος
|
Σε ένα γουδί πολτοποιούμε το σκόρδο με λίγο αλάτι. Αν δεν έχουμε γουδί το κάνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πολτοποιούμε και ρίχνουμε εναλλάξ λίγο-λίγο το λάδι και το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα. Αν είναι πολύ σφικτή προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το νερό που κρατήσαμε. |
3
Τέλος
|
Όταν η σκορδαλιά αποκτήσει ωραία και μαλακή υφή προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και χτυπάμε για μερικά λεπτά ακόμα. |
4
Τέλος
|
Σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη καρυδόψιχα. |