Υλικά
-
500 γρ. πρασινάδες
-
2 φλ. κρουτόν
-
200 γρ. ψητό φιλέτο κοτόπουλο
-
Φλύδες παρμεζάνας
-
Για την Σάλτσα:
-
110 γρ. ελληνικό γιαούρτι
-
1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
-
6 αντσούγιες
-
1 κ.σ. σάλτσα Worsteshire
-
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
-
2 κ.σ. πέστο βασιλικού
-
1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
-
40 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
πιπέρι
Πληροφορίες
Η σαλάτα του καίσαρα μια από τις πιο διάσημες και απολαυστικές σαλάτες στον κόσμο, οφείλει την ονομασία της σε έναν Ιταλό chef, στον Caesar Cardini ο οποίος μετά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο μετανάστευσε στις ΗΠΑ και δημιούργησε μια οικογενειακή επιχείρηση στα σύνορα με το Μεξικό. Ζούσε στο Σαν Ντιέγκο αλλά εργαζόταν και στη Τιχουάνα του Μεξικό λόγω της ποταπαγόρευσης που ίσχυε τότε στην Αμερική.
H caesar salade σύμφωνα με την αφήγηση της κόρης του Roza (1928-2003) προέκυψε εντελώς τυχαία: Στις 4 Απριλίου του 1924 ημέρα επετείου της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ το μαγαζί στη Τιχουάνα είχε τόση δουλειά που οι προμήθειες τελείωσαν και η κουζίνα αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τους πελάτες. Ωστόσο ο chef Caesar θέλοντας να ικανοποιήσει και τον τελευταίο πελάτη συγκέντρωσε όλα τα υλικά που διέθετε εκείνη τη στιγμή και έφτιαξε μια σαλάτα που τη σέρβιρε ως μοναδικό πιάτο της ημέρας. Από τότε η σαλάτα καθιερώθηκε στο μαγαζί και μετέπειτα σε ολόκληρη την Αμερική.
Βήματα
1
Τέλος
|
Τοποθετήστε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε. |
2
Τέλος
|
Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα σαλατικά σας, (κατσαρό λάχανο, σέσκουλα ,σπανάκι,ρόκα κτλ ) προσθέστε όση σάλτσα σας αρέσει και αφήστε την να σταθεί για περίπου 3 λεπτά. |
3
Τέλος
|
Προσθέστε τα κρουτόν και ανακατέψτε ξανά. Τελειώστε με το κοτόπουλο και φλύδες παρμεζάνας. |