Υλικά
-
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 κ.γ. ξύσμα λάιμ
-
1/2 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο
-
1/2 μάτσο μαϊντανό
-
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (προαιρετικά)
-
1/4 φλυτζάνι χυμό φρέσκο λάιμ (1- 2 λάιμ) ή ξύδι λευκό
-
1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
-
¾ κ.γ. Αλάτι και πιπέρι
-
½ κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά)
-
½ κ.γ. νιφάδες τσίλι ή μπούκοβο
Πληροφορίες
Η σάλτσα τσιμιτσούρι κατάγεται απο την Αργεντινή και συνοδεύει τέλεια όλα τα κρεατικά και τα ψάρια.
(Visited 165 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μπλέντερ τοποθετήστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φρέσκο τσίλι και χτυπήστε μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέστε το κόλιαντρο (τα τρυφερά στελέχη είναι καλά) και τον μαϊντανό (και πάλι, οι λεπτοί μίσχοι είναι ωραίοι) και την ρίγανη, εάν βάλετε. |
2
Τέλος
|
Προσθέστε λάδι, χυμό λάιμ και το ξύσμα, την πάπρικα (προαιρετικά), αλάτι και πιπέρι. |
3
Τέλος
|
Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα ωραίο μείγμα εάν σας φαίνεται ξηρό προσθέστε λίγο περισσότερο λάδι. |