Υλικά
-
1 κόκκινη πιπεριά ή 2 Φλωρίνης
-
320 γρ. πατάτες baby ή μικρές κομμένες
-
200 γρ. φασολάκια πράσινα
-
4 αυγά ή 8 αυγά ορτυκιού
-
4 ντομάτες κομμένες σε φέτες ή ντοματίνια
-
1 κρεμμύδι λευκό ή κόκκινο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-
80 γρ. μαύρες ελιές
-
100 γρ. αντσούγιες
-
250 γρ. τόνο φρέσκο
-
Θαλασσινό αλάτι κατά προτίμηση & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Για τη σάλτσα
-
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
-
90ml - 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το τηγάνισμα
-
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C και ψήνετε την πιπεριά ή τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν, σκεπάστε με μεμβράνη και καθαρίστε. |
2
Τέλος
|
Σε μια κατσαρόλα βράστε τις πατάτες για 15 - 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε και κρυώστε τις, βράστε για 10 λεπτά τα πράσινα φασόλια, για 10 λεπτά σε ένα δεύτερο τηγάνι ή και λιγότερο και αμέσως παγώστε τα. Συνεχίστε με τα αυγά. |
3
Τέλος
|
Για να κάνετε τη σάλτσα, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι. |
4
Τέλος
|
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ή στη μέση. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε σε τέταρτα. |
5
Τέλος
|
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα σχαροτήγανο καλύτερα, περάστε το ψάρι με ελαιόλαδο και ψήστε το 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει στο εξωτερικό, αλλά στη μέση να είναι σχετικα ώμο. |
6
Τέλος
|
Βάζουμε τον τόνο πάνω από τη σαλάτα και περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω και σερβίρουμε αμέσως. |