0 0
Σαλάτα νισουάζ  με ψητό  τόνο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κόκκινη πιπεριά ή 2 Φλωρίνης
320 γρ. πατάτες baby ή μικρές κομμένες
200 γρ. φασολάκια πράσινα
4 αυγά ή 8 αυγά ορτυκιού
4 ντομάτες κομμένες σε φέτες ή ντοματίνια
1 κρεμμύδι λευκό ή κόκκινο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
80 γρ. μαύρες ελιές
100 γρ. αντσούγιες
250 γρ. τόνο φρέσκο
Θαλασσινό αλάτι κατά προτίμηση & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
90ml - 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το τηγάνισμα
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

Σαλάτα νισουάζ με ψητό τόνο

Κουζίνα:
  • 00'
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για τη σάλτσα

Πληροφορίες

Share
(Visited 412 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C και ψήνετε την πιπεριά ή τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν, σκεπάστε με μεμβράνη και καθαρίστε.

2
Τέλος

Σε μια κατσαρόλα βράστε τις πατάτες για 15 - 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε και κρυώστε τις, βράστε για 10 λεπτά τα πράσινα φασόλια, για 10 λεπτά σε ένα δεύτερο τηγάνι ή και λιγότερο και αμέσως παγώστε τα. Συνεχίστε με τα αυγά.

3
Τέλος

Για να κάνετε τη σάλτσα, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.

4
Τέλος

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ή στη μέση. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε σε τέταρτα.
Προσθέτουμε τα φασόλια, τις πιπεριές, ντομάτες, κρεμμύδια και τα αυγά σε ένα μεγάλο πιάτο και από πάνω τις ελιές και τις αντσούγιες.

5
Τέλος

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα σχαροτήγανο καλύτερα, περάστε το ψάρι με ελαιόλαδο και ψήστε το 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει στο εξωτερικό, αλλά στη μέση να είναι σχετικα ώμο.

6
Τέλος

Βάζουμε τον τόνο πάνω από τη σαλάτα και περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω και σερβίρουμε αμέσως.

προηγούμενο
Μοναστηριακός χαλβάς με συμιγδάλι
επόμενο
Ξυλάκια παγωτό pina colada
προηγούμενο
Μοναστηριακός χαλβάς με συμιγδάλι
επόμενο
Ξυλάκια παγωτό pina colada