Υλικά
-
400 γρ. ντοματίνια
-
3 αγγουράκια Κνωσσού
-
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
-
1 μεγάλη πορτοκαλί πιπεριά
-
8-10 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
-
2κ.σ. κάπαρη
-
100 γρ. ελιές
-
αλάτι
-
1κ.σ. ρίγανη
-
2κ.σ. πετιμέζι
-
100 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
-
150 γρ. μανούρι
-
Παξιμάδια
Πληροφορίες
Μια τελείως διαφορετική πρόταση για μια σαλάτα που έχει όλα τα στοιχεία τησ χωριάτικης.
(Visited 899 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση ή σε τέταρτα, το αγγούρι σε καρέ (ζαράκια), το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά επίσης σε ζαράκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα, την κάπαρη, τις ελιές και το παξιμάδι σπασμένο. |
2
Τέλος
|
Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι αφού λαδώσουμε και από τις δυο πλευρές το μανούρι το ψήνουμε καλά. Το αφήνουμε ένα λεπτό, το κόβουμε και το βάζουμε πάνω από τα λαχανικά. |
3
Τέλος
|
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με το πετιμέζι, αλατίζουμε και το ρίχνουμε πάνω από το τυρί και την σαλάτα. Τελειώνουμε με την ρίγανη. |