Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτας
-
100 γρ. κίτρινο τυρί, όπως γραβιέρα, ένταμ, γκούντα κτλ, τριμμένο
-
100 γρ. αλλαντικό της αρεσκείας σας , όπως ζαμπόν κτλ
-
1/2 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
2 κ.σ. κέτσαπ
-
1 κ.γ. ελαιόλαδο
-
1/2 κ.γ. ρίγανη και βασιλικό
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Εύκολο και γρήγορο σνακ που θα εντυπωσιάσει τους πάντες αλλά κυρίως τους μικρούς μας φίλους. Ρολά πίτσας και ξεκινάμε για να τα απολαύσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ανακατέψτε τον πελτέ με την κέτσαπ και το ελαιόλαδο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί με το ζαμπόν ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό επιλέξουμε και την πιπεριά, ψιλοκομμένα. |
2
Τέλος
|
Απλώνουμε την ήδη ξεπαγωμένη σφολιάτα στον πάγκο και την ανοίγουμε με ένα πλάστη καλά. Επάνω στην επιφάνειά της απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε από πάνω το μείγμα τυριού-αλλαντικού, λίγη ρίγανη με βασιλικό, αλατοπίπερο και ρολάρουμε από την μακρόστενη πλευρά του φύλλου, όσο πιο σφιχτά μπορούμε. |
3
Τέλος
|
Κόβουμε το ρολό σε 15 φέτες, τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά. |
4
Τέλος
|
Σημείωση:Αν θέλετε να κόψετε ευκολότερα και καλύτερα το ρολό σας, βάλτε το στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα . |