Υλικά
-
Α’ Μείγμα:
-
1 λίτρο γάλα
-
600γρ. κρέμα γάλακτος 35%
-
250γρ. ζάχαρη
-
Β’ Μείγμα:
-
400γρ. γάλα
-
100γρ. κορν φλάουρ
-
Γ’ Μείγμα:
-
150γρ. βρασμένο ρύζι
-
Δ’ Μείγμα:
-
Ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
-
1 βανίλια
Πληροφορίες
Το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων στην τελειότερη συνταγή. Απαιτείται φρέσκo γάλα και πολύ όρεξη.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βράζουμε πρώτα το ρύζι και το σουρώνουμε από το νερό. |
2
Τέλος
|
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το Α μείγμα να ζεσταθεί ελαφρώς. Ταυτόχρονα ανακατεύουμε καλά το Β μείγμα. |
3
Τέλος
|
Μόλις ζεσταθεί καλά το Α μείγμα ρίχνουμε μέσα το Β μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου σφίξει και δημιουργηθεί μία κρέμα. |
4
Τέλος
|
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το Γ και το Δ μείγμα μαζί και ανακατεύουμε καλά. |
5
Τέλος
|
Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια ή ποτήρια και αφού κρυώσει καλά πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλα. |
6
Τέλος
|
Προαιρετικά: |