Υλικά
-
1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
2 αυγά χτυπημένα
-
4 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
-
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
-
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.γ. βανίλια
-
1 φλιτζάνι καρύδια , ψιλοκομμένα
-
1 φλιτζάνι κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια ή σταγόνες
Πληροφορίες
Πάμε να ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα και κλασικά ψωμιά και να φτιάξουμε ένα γεμάτο γεύση μπανανόψωμο με σοκολάτα, καρύδια και βανίλια.
(Visited 1.506 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. |
2
Τέλος
|
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα για περίπου 10 λεπτά. |
3
Τέλος
|
Συνεχίζουμε με τα αυγά τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας και τα καρύδια. |
4
Τέλος
|
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε για περίπου 50 με 55 λεπτά. Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά. |
5
Τέλος
|
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το ξεφορμάρουμε. |